

2023 AELERT QLD Regulators Event

Agenda

Monday 20 November 2023

Time	Description	Responsible	Duration
12:00	Welcome and housekeeping	Event organisers	5 mins
12:05	Acknowledgement of Country	Event organisers	10 mins
12:15	Plenary - AELERT update Including purpose, history, movement, current state (product, groups, resources, events), where the network is headed	Gregory Abood AELERT CEO	30 mins
12:45	Plenary - Agency updates Participating agency representatives will deliver an informative update including work area remit, current regulatory focus, challenges/opportunities and what is on the horizon.	Dept Environment & Science Kate Harbert (& AELERT National Council Member) Queensland Building & Construction Commission Dept Regional Development Manufacturing & Water Department Resources DCCEEW – National EPA Transition Taskforce Cliff Lloyd DCCEEW - Nature Positive Environmental Assessments Charlotte Taylor	60 mins 5 x 15 mins
14:00	Afternoon tea & casual networking	All	30 mins
14:30	Plenary - Regulatory Collaboration Benefits of working with other regulators with shared responsibilities	Matt Karle Queensland Department of Environment and Science	45 mins
15:15	Member – break out sessions Members can select a breakout work area they would like to attend to reconnect or make new connections with their peers in work areas that reflects their BAU.	Operational cluster: led by Tim Reid (DES) – Waste, Emergency operations, intel & analysis, biodiversity, local govt., wildlife & parks with a lithium batteries case study presentation from DES. Regulation & Engagement cluster – legal, policy, first peoples, communications, education and engagement, better regulation & water Capability building Cluster: les by Damon Cheyne (DES) - professional development & organisational maturity with a graduate recruitment case study presentation from DES	45 mins
16:00	Event wrap up & casual networking	All	30 mins