

2023 Tasmania & Victoria AELERT Regulators Event

Agenda

Wednesday 29 November 2023

ime	Description	Responsible	Duratio
12:00	Welcome and housekeeping	Event organisers	5 mins
12:05	Acknowledgement of Country	Cindy Ong TAS EPA, AELERT NC Member	10 mins
12:15	Plenary - AELERT update Including purpose, history, movement, current state (product, groups, resources, events), where the network is headed	Gregory Abood AELERT CEO Luke Bond Tas DNRE	45 mins
13:00	Plenary - Agency / work area updates Work area reps to deliver an informative update on work area history, remit; context & structure; current work program / regulatory focus; challenges / opportunities and/or what is coming up	DCCEEW Nature Positive – Mick Welsh National EPA – Justin Trefry Tas Environmental Protection Authority - Glenn Napthali & Edith O'Shea Tas DNRE – TBD DAFF IG of Biosecurity – Lloyd Klump	60mins 5 x 15 min
14:00	Afternoon tea, casual networking	All	30 mins
14:30	Plenary – AELERT group & work program updates: Regulatory priorities & setting outcomesbased performance measures; Mapping Li ion waste battery streams; Engaging with Pacific Island regulators – from sharing to working together to cultivate our collective capability	AELERT leadership team	30 mins
15:00	Member – breakout session Members select the breakout topic that reflects their BAU. An opportunity to reconnect or make new connections with their peers in the area.	Impact Assessment – State & National regulators connecting. Operations – How do we gain and sustain a proactive / reactive work balance? Share your experiences on barriers, risks and approaches that work! Better regulation, capability & organisational maturity	45 mins
15:45	Event wrap up, casual networking & close @ 16:30	All	45 mins