

NT - SA - WA Conference 2024 Agenda

-- Day 1 – Wednesday 7th February 2024

Time	Description	Responsible	Duration
9:30	Welcome and housekeeping	Amy Dennison	5 mins
09:40	Welcome to Country	Larrakia elder	20 mins
10:00	Host introduction: NT regulatory context & practice	Jo Townsend (CEO NT DEPWS)	15 min
10:15	AELERT update & networking activity	Gregory Abood (AELERT)	45 mins
11:00	Morning tea & casual networking	All	15 mins
11:15	Keynote – Risk communications for regulators Introduction & context: How does risk coms link to public interest; public trust & confidence and organisation maturity & MRIT? Practice #1 – Case studies - applying risk coms tools: How does it work in practice? What has worked, what hasn't, lessons learned, examples of moving stakeholders into precaution advocacy. Practical #2 – The theory: What is risk communication? Understanding the three paradigms of risk communications	Piers Gillespie Sheridan Coakes UMWELT P/L Paul De Ionno (DEM SA) - intro	120 mins
13:15	Lunch & casual networking	All	30 mins
13:45	Keynote – Risk communications for regulators cont. Practical #3 – Take away tools/techniques for regulators: mapping your reg environment; stakeholder mapping & using key risk coms techniques in different paradigms & reg environments. Practical # 4: MRIT & building public trust & confidence: How does risk communications relate to MRIT, agency brand and performance & regulator wellbeing? Reflect and Close	Piers Gillespie Sheridan Coakes UMWELT P/L	120 mins
15:45	Afternoon tea & casual networking	All	15mins
16:00	DCCEEW & National EPA Transition Taskforce update and Q&A Virtual presentation	Graeme Grosse & Annelise Fuller	60 mins
17:00	Day summary, wrap up and close	Amy Dennison	15 mins
17:30 – 20:30	Casual networking Gather together at the Trailer Boat Club	All	



NT - SA - WA Conference 2024 Agenda

-- Day 2 – Thursday 8th February 2024

Time	Description	Responsible	Duration
09:00	Welcome/recap	Gregory Abood	15 mins
09:15	Panel session #1: Emerging issues in impact assessment & the broader regulatory environment	Facilitator: Grant Barnes (CRO NRAR) Paul Vogel, Chair NT EPA Jon Gorvett, CEO SA EPA Donna Braisby – Director Approvals Sys Reform DWER Jo Townsend – CEO DEPWS	45 mins
10:00	Panel session #2: Emerging issues regulating the resources sector (Gas, energy & mining)	Facilitator: Amy Dennison (NT DEPWS) Paul De Ionno, DEM SA Sandy Griffin, NT DEPWS Mike Malavazos, DEM SA Rhys Jones - NOPSEMA Tyler Sujdovic - DEMIRS WA	45 mins
10:45	Morning tea and casual networking	All	30 mins
11:15	Interactive workshops – breakout sessions building new connections, rapport and collaboration opportunities for 2024. 1. Impact Assessment regulatory practitioners Practitioner discussions that explore the challenges, risks, barriers to delivering efficient and effective outcomes in impact assessment. 2. Gas, Energy & Mining regulatory practitioners Practitioner discussions cover the challenges, risks, opportunities when regulating the energy, gas and mining sector.	Select a session that matches your BAU. Facilitators: Paul Thompson (DEM SA) Corinne Chambers (DEMIRS WA) Facilitators: Sally Strohmayr (NT DEPWS)	60 mins
	3. Organisational Maturity and Regulatory Capability Workshop - Modern Regulator Improvement Tool (MRIT), Capability Framework (CF) and Regulator Officer Capability Self-Assessment Tool (ROCSAT).	Laura Butler (DEM SA) Facilitators: Kimberly Maiolo (EPA SA) & Gregory	
	4. Environmental Protection, Biodiversity, Parks & NRM Practitioner discussions cover WHS, technology use, regulatory priorities & risk-based regulation.	Abood (AELERT CEO) Facilitators:	
		TBC - EPA SA / DEW SA / NT DEPWS (water)	



Time	Description	Responsible	Duration
12:15	Conference reflections & close	Grant Barnes (CRO NRAR & AELERT NC Chair) & Amy Dennison (NTDEPWS / AELERT Dep Chair)	15mins
12:30– 13:30	Lunch, final networking & close	All	60 mins